Podcast: Anchoring Innovation in de Zomerspecials van de podcast Oudheid

Home > News > Podcast: Anchoring Innovation in de Zomerspecials van de podcast Oudheid

Onze onderzoekers hebben niet stilgezeten afgelopen zomer. Liefst vier van hen verschenen in de Zomerspecials van de podcast Oudheid van Timo Epping.

Julia Neugarten, Klassieke Oudheid in fanfictie

Promovenda Julia Neugarten bespreekt in de podcast de wereld van de online fanfictie. Ze gaat in op haar promotieonderzoek, waarbinnen ze zich richt op hoe verhalen uit de Oudheid worden gebruikt in de duizenden verhalen die door fans geschreven worden en online een groot publiek vinden.

Boris Hoetjes, Ambiguïteit in Vergilius' Aeneis

Onze docentpromovendus Boris Hoetjes staat uitgebreid stil bij Vergilius, zijn werk en meer specifiek bij ambiguïteit in Vergilius' 'Aeneis'. Dat werk staat het komende schooljaar ook centraal voor alle leerlingen die examen Latijnse Taal en Cultuur gaan doen.

Imme Laseur, Dames in Duel: vrouwelijke rivaliteit in Livius en Tacitus

Imme Laseur maakt in de zomerspecial opnieuw haar opwachting in de Oudheidpodcast. Deze keer spreekt ze over de invloed van Livius op het werk van andere auteurs, in het bijzonder Tacitus, in de manier waarop vrouwen in die werken geportretteerd worden.

Renske Janssen, Tacitus en het proces tegen Libo Drusus

Ook Renske Janssen, die vanaf september als postdoc het Anchoring-team komt versterken is (nogmaals) te gast bij de podcast en spreekt daar over het rechtsdenken van Tacitus en specifiek over het proces tegen Libo Drusus.