Podcast: Tim en Paul en de Klassieken

Home > News > Podcast: Tim en Paul en de Klassieken

Dr. Luuk Huitink en prof. Onno van Nijf, beiden betrokken bij Anchoring Innovation, hebben bij de Podcast Tim en Paul gepraat over de Klassieken. De één over Xenophon, de ander over Sport in de Oudheid. Een korte introductie:

Tim en Paul en Xenophon
Het is tijd voor een classic Tim en Paul aflevering. Vandaag duiken we verder terug de tijd in dan ooit tevoren. We zijn terug op het Turfdraagsterpad, dit keer om te praten met dr. Luuk Huitink. Hij vertel ons over de avonturen van Xenophon, het begin van geschiedschrijving, een gezellige wandeltocht naar Baghdad én elektrische auto's. Maar wie is die Xenophon eigenlijk? En bestond hij wel echt? Dáar gaan we vandaag achter komen.

Tim en Paul en Sport in de Oudheid

Tim en Paul houden van geschiedenis en zitten ook weleens in de gym. Daarom hebben we het vandaag over sportgeschiedenis. Marathon, Pankration en de Decathlon - dat is zo´n beetje het enige dat we kennen. Gelukkig hebben we uitstekende hulp ingeschakeld. Hoogleraar Oude Geschiedenis Onno van Nijf van de Rijksuniversiteit Groningen doet onderzoek naar sport en cultuurgeschiedenis in de oude wereld. Hij leek ons een uitstekende gast om te praten over de Olympische spelen, wagenrennen en wat historisch onderzoek naar sport kan betekenen voor geschiedschrijving.

Aflevering Tim en Paul & Xenophon
Aflevering Tim en Paul en Sport in de Oudheid