Podcast: Thuis in de Klassieke Oudheid #1-3

Home > News > Podcast: Thuis in de Klassieke Oudheid #1-3

In samenwerking met het Nederlands Klassiek Verbond (NKV) blaast Anchoring Innovation de podcastserie 'Thuis in de Klassieke Oudheid' nieuw leven in. Aflevering #1, #2 en #3 zijn nu te beluisteren via SoundCloud (Nederlandstalig).

Thuis in de Klassieke Oudheid

Vorig jaar nam het Nederlands Klassiek Verbond (NKV) voor het eerst een aflevering op voor de podcast Thuis in de Klassieke Oudheid, en met succes: het interview met conservator Marenne Zandstra (Museum het Valkhof in Nijmegen) werd meer dan 200 keer beluisterd! Na deze pilot is besloten dit seizoen een aantal nieuwe afleveringen te maken. Het NKV slaat hiervoor de handen ineen met Anchoring Innovation en OIKOS, het Nationale Onderzoeksinstituut Klassieke Oudheidstudiën.

De eerste nieuwe aflevering is een vrucht van deze samenwerking: Anchoring Innovation-promovenda Lola Bos vertelt over haar promotieonderzoek naar het gebruik van narratieven in Sofokles' tragedies. Met die narratieven, verhalende elementen, weet Sofokles in te spelen op de verwachtingen van het publiek en zo reacties te ontlokken. In het gesprek legt Lola glashelder uit hoe dit precies werkt, geïllustreerd door twee verhalen van het personage Deianeira uit Sofokles’ toneelstuk Trachiniae.

De podcast is hieronder te beluisteren.

Veel luisterplezier!