Anchoring Innovation

Informatie voor Scholen (Dutch)

Informatie voor Scholen (Dutch)

Contact

Radboud University
Erasmusplein 1
6500 HD Nijmegen

Dr. Suzanne van de Liefvoort
+31(0)24 3611276
anchoring@let.ru.nl

Anchoring Innovation en de Geesteswetenschappen

De status van geesteswetenschappen onder leerlingen is helaas vaak niet hoog en de schoolvakken die eraan gerelateerd zijn worden (te) vaak niet met wetenschappelijk onderzoek verbonden. Het concept Anchoring Innovation laat zien dat de geesteswetenschappen een dynamisch onderzoeksgebied zijn met grote actuele maatschappelijke relevantie.

Via een lezing of workshop kunnen leerlingen kennismaken met de laatste stand van zaken op het gebied van onderzoek naar de klassieke oudheid. Ook kunnen ze begeleid worden in het toepassen van het concept op vragen die leven in andere vakgebieden (bijvoorbeeld de schooltalen, geschiedenis of filosofie) en maatschappelijke problemen.

Onderzoekers binnen het Anchoring-programma delen graag hun kennis op een toegankelijke, maar uitdagende manier met middelbare scholieren. Desgewenst kan dat uiteraard ook in het Engels. Een lezing/workshop/anderszins duurt in principe maximaal 60 minuten. De vorm en inhoud kunnen uiteraard worden afgestemd op uw behoeften.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Anchoring Innovation coördinator Suzanne van de Liefvoort.